Friday, 29 April 2011

Vanilla Sponge Cupcake


I like the make this vanilla sponge often because the recipe was simple and the result of texture came was fantastic. Today I made cupcake topping with whipping cream.  




Vanilla sponge cupcake recipe
  • 120 g caster sugar 
  • 120 g flour (I using self raising flour) 
  • 4 eggs (grade B) at room temperature
  • 10 g sponge stabilizer or ovallette
  • 20 g water 
  • 20 g vegetable oil (sunflower, canola, or corn oil)
  • 1 tsp vanilla (you can use vanilla pod or pure vanilla essence)  
Method:
  1. Place sugar, flour, eggs, ovallette, water and vanilla in a mixing bowl.
  2. Beat at high speed till creamy for about 5-7 mins. 
  3. Lower the speed and pour the oil over the batter and mix well.
  4. Pour  into a cupcake tin lined with paper cup. 
  5. Bake in a preheated oven at 170 C for 15-20 mins or until the cupcake cook.
  6. Remove for the oven and let it cool and decorate the topping 









2 comments:

sana said...

ตามมาเก็บสูตรคะ แล้วยาจะส่งการบ้านนะคะพี่มล มันน่าทำมากเลยทีเดียว ยาขอหลายๆถ้วยนะคะเพราะเป็นแฟนสปันจ์เค้กคะ อิอิ

MaeJJ said...

ลองดูน่ะค่ะยา สูตรนี้วิธีทำหรือขั้นตอนอาจจะแปลกจากสูตรสปันจ์ที่ยาทำๆมา แต่ไม่ลองไม่รู้เนอะว่าจะเป็นอย่างรัย อิอิอิ...ถ้าชอบหรือไม่ชอบก็บอกกันด้วยน่ะจ้ะ ...

ส่วนถ้วยรองเดี๋ยวพี่ส่งรูปให้ดูที่เฟสบุคแล้วกันค่ะ เพราะว่าไม่อยากเอามาลงที่พันทาว เพราะคนที่พี่ฝากเค้าซื้ออาจจะไม่ค่อยชอบ (มั้งเดาเอาค่ะ)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...