Friday, 21 December 2012

Cranberry and White Chocolate Cookies

Cranberry and White Chocolate cookies 

I got this recipe from the book and wanted to try many time, until today after fail making Macarons, then I change my mine to baking this cookies. It's was a nice cookies, this is from my personal QC hahaha. 

Let try to bake it!
Cranberry and white chocolate cookies recipe: 
  • 2-1/2 cups all purpose flour  
  • 1/2 cup butter, softened 
  • 3/4 - 1 cup brown sugar (I use only 3/4 cup coz we don't like too sweet)
  • 2 large eggs 
  • 1/8 tsp baking soda
  • 1 tsp baking powder 
  • 1/4 salt 
  • 1 cup white chocolate, chopped or white chocolate chip
  • 1 cup dried cranberry  
  1. Combine flour, baking powder, soda and salt together and set aside.
  2. Beat butter until creamy.
  3. Add egg one at a time beat until blended, then add sugar.
  4. Add dry ingredient, cranberry and white choc and mix well. 
  5. Scoop out about table spoon or use ice-scream scoop, put on the baking tray. Press it down a bit if you like the fat or thin cookies. 
  6. Bake in preheat oven at 175C for 10-15 mins. 
  7. Bring it our and let it's cool on the wire rack and keep in the tight container.    


Thai language Recipe

แครนเบอรี่ไวท์ชอคคุกกี้ 
  • แป้งอเนกประสงค์  2-1/2 ถ้วย
  • น้ำตาลทรายแดง 3/4 - 1 ถ้วย (สำหรับคนชอบหวาน ใส่ 1 ถ้วย แต่มลใส่แค่ 3/4 ถ้วยเพราะไม่ชอบหวานกัน)  
  • เนยสด (อ่อนตัว) 1/2 ถ้วย 
  • ไข่ไก่(ใหญ่) 2 ฟอง
  • เบกกิ้งโซดา 1/8 ชช
  • ผงฟู 1 ชช 
  • เกลือ 1/4 ชช 
  • ไวท์ชอค (สับ) หรือ ไวท์ชอคชิพ 1 ถ้วย
  • แครนเบอรี่แห้ง 1 ถ้วย (ถ้าจะใส่เพิ่มตามความชอบ)
  1. ผสมของแห้ง แป้ง ผงฟู โซดา และเกลือ เตรียมไว้ (จะผสมแครนเบอรี่และไวท์ชอค ลงไปเลยก้ได้ แต่มลจะผสมก่อนที่ผสมในของเปียก) 
  2. ตีเนยให้เป็นครีม จากนั้นใส่ไข่ไก่ทีละฟอง ตีจนเข้ากันดี
  3. ใส่น้ำตาลทรายแดง ตีต่อจนเข้ากัน (ไม่ต้องตีจนถึงกับใส่น้ำตาลละลายก้ได้) 
  4. ใส่ของแห้ง ใช้พายคนส่วนผสมให้เข้ากันดี 
  5. ใช้ช้อน หรือที่ตักไอสครีม ตักส่วนผสม วางลงบนถาดอบที่ทาไขหรือรองกระดาษ
  6. นำเข้าเตาอบที่วอร์มไว้แล้ว ที่ 175 ซี นาน 10-15 นาที
Note: คุ๊กกี้สูตรนี้จะไม่แผ่ตัวออกเมื่ออบ ตามเวลาที่อบ ถ้าหากคุณต้องการให้ได้คุกกี้กรอบ ให้อบ 2 ครั้ง หรือให้กดคุกกี้ให้แบนลงก่อนเข้าอบ ให้คุกกี้บางลง ก็จะได้คุกกี้กรอบ ...เสริฟกับน้ำชาหรือกาแฟร้อนๆค่ะ ลองดูค่ะ...



2 comments:

Angie's Recipes said...

Cranberry and white chocolate are super together!

Sirimon Pangklin said...

You're right! Angie :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...