Friday 30 June 2006

Bread Filling Cake



Ingredients for the Bread
- 500 grams white bread flour
- ½ tbsp salt
- 1 tbsp dried yeast
- 75 grams butter, cooled slightly
- 250 grams milk
- 1 egg beaten
- 75 grams sugar


Ingredients for Cake
- 1 Butter cake rolls (cake can cut small or big depend on your bread tin/loaf)


1. Lightly grease baking sheets.
2. Sieve the flour and yeast to the large mixing bowl.
3. Mix milk, sugar, salt and egg together and pour in to the flour and mix together, adds butter and knead for about 5 minutes to form a dough (alternatively, use electric mixer with dough hook)
4. Place the dough in a greased bowl, cover and leave to rise in the warm place for 15 -20 minutes
5. Divide the dough into 80-100 grams and make a round shape. Cover and leave to rise for about 10 minutes.
6. Roll out the dough to form a 0.5 cm thick, place the cake in the center and roll the dough to cover the cake.
7. Place on the grease baking tin or loaf and leave the dough to rise for about 45 minutes or until the rolls have doubles in size.
8. Brush the rolls with butter and bake in preheated oven 180 degree C for 10-15 minutes until the rolls are golden brown.
9. Transfer the rolls to the wire rack and leave to cool slightly, and slice the bread before serve.


---------------------------------------------------------------
Thai recipe
ขนมปังสอดไส้เค้ก
ส่วนผสมแป้ง

  • แป้งขนมปัง 500 กรัม 
  • ยีสต์ 1 ช้อนโต๊ะ
  • เกลือป่น 1/2 ช้อนโต๊ะ 
  • นํ้าตาลทราย 75 กรัม 
  • ไข่ไก่ 1 ฟอง
  • นมสด 250 กรัม 
  • เนยสดอ่อนตัว 75 กรัม
ส่วนไส้
เค้กโรล สอดไส้แยม, ครีม หรือผลไม้ รสใดก็ได้ตามชอบ ตัดให้ได้ขนาดของพิมพ์ที่จะใช้


วิธีทํา
  1. ร่อนแป้งขนมปัง ผงนิ่มรวมกัน ใส่ยีสต์ เคล้าให้เข้ากัน
  2. ผสมนมสด นํ้าตาลทราย เกลือ ไข่ไก่ รวมกัน
  3. เทลงในอ่างแป้งนวดให้เข้ากัน เติมเนยสด นวดจนส่วนผสมเนียน พักแป้งไว้ 15-20 นาที
  4. แบ่งแป้งก้อนละ 80-100 กรัม หรือตามขนาดของพิมพ์ที่เราต้องการจะใส่ คลึงให้กลม พักแป้ง 10 นาที 
  5. รีดแป้งออกเป็นแผ่น หนาประมาณ 0.5 เซนติเมตร ความยาวก้ไม่ควรจะเกินขนาดของพิมพ์  
  6. ตัดเค้กโรลให้ได้ขนาดเล็กกว่าแป้งที่รีดนิดหน่อย วางเค็กโรล ม้วนแป้ง ให้ริมแป้งซ้อนกันเล็กน้อย 
  7. วางในพิมพ์ที่ทาไขมัน พักให้แป้งขึ้นเป็นสองเท่าประมาณ 45 นาที ทาหน้าด้วยเนยสด 
  8. นําเข้าเตาอบที่อุณภูมิ 180 องสาเซลเซียส จนสุกเหลือง 
  9. นําขนมปังออกจากเตาอบวางพักบนตะแกรง พักให้เย็นแล้วตัดขนมปังเป็นชิ้น 




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...