I like the make this vanilla sponge often because the recipe was simple and the result of texture came was fantastic. Today I made cupcake topping with whipping cream.
Vanilla sponge cupcake recipe
- 120 g caster sugar
- 120 g flour (I using self raising flour)
- 4 eggs (grade B) at room temperature
- 10 g sponge stabilizer or ovallette
- 20 g water
- 20 g vegetable oil (sunflower, canola, or corn oil)
- 1 tsp vanilla (you can use vanilla pod or pure vanilla essence)
Method:
- Place sugar, flour, eggs, ovallette, water and vanilla in a mixing bowl.
- Beat at high speed till creamy for about 5-7 mins.
- Lower the speed and pour the oil over the batter and mix well.
- Pour into a cupcake tin lined with paper cup.
- Bake in a preheated oven at 170 C for 15-20 mins or until the cupcake cook.
- Remove for the oven and let it cool and decorate the topping
3 comments:
ตามมาเก็บสูตรคะ แล้วยาจะส่งการบ้านนะคะพี่มล มันน่าทำมากเลยทีเดียว ยาขอหลายๆถ้วยนะคะเพราะเป็นแฟนสปันจ์เค้กคะ อิอิ
ลองดูน่ะค่ะยา สูตรนี้วิธีทำหรือขั้นตอนอาจจะแปลกจากสูตรสปันจ์ที่ยาทำๆมา แต่ไม่ลองไม่รู้เนอะว่าจะเป็นอย่างรัย อิอิอิ...ถ้าชอบหรือไม่ชอบก็บอกกันด้วยน่ะจ้ะ ...
ส่วนถ้วยรองเดี๋ยวพี่ส่งรูปให้ดูที่เฟสบุคแล้วกันค่ะ เพราะว่าไม่อยากเอามาลงที่พันทาว เพราะคนที่พี่ฝากเค้าซื้ออาจจะไม่ค่อยชอบ (มั้งเดาเอาค่ะ)
Hi I made the cup cakes as per the recipe but when it came out of the oven it went down in the middle of the cup cakes.please advise how to prevent this from happening thanks
Post a Comment