Cranberry and White Chocolate cookies
I got this recipe from the book and wanted to try many time, until today after fail making Macarons, then I change my mine to baking this cookies. It's was a nice cookies, this is from my personal QC hahaha.
- 2-1/2 cups all purpose flour
- 1/2 cup butter, softened
- 3/4 - 1 cup brown sugar (I use only 3/4 cup coz we don't like too sweet)
- 2 large eggs
- 1/8 tsp baking soda
- 1 tsp baking powder
- 1/4 salt
- 1 cup white chocolate, chopped or white chocolate chip
- 1 cup dried cranberry
- Combine flour, baking powder, soda and salt together and set aside.
- Beat butter until creamy.
- Add egg one at a time beat until blended, then add sugar.
- Add dry ingredient, cranberry and white choc and mix well.
- Scoop out about table spoon or use ice-scream scoop, put on the baking tray. Press it down a bit if you like the fat or thin cookies.
- Bake in preheat oven at 175C for 10-15 mins.
- Bring it our and let it's cool on the wire rack and keep in the tight container.
Thai language Recipe
แครนเบอรี่ไวท์ชอคคุกกี้
แครนเบอรี่ไวท์ชอคคุกกี้
- แป้งอเนกประสงค์ 2-1/2 ถ้วย
- น้ำตาลทรายแดง 3/4 - 1 ถ้วย (สำหรับคนชอบหวาน ใส่ 1 ถ้วย แต่มลใส่แค่ 3/4 ถ้วยเพราะไม่ชอบหวานกัน)
- เนยสด (อ่อนตัว) 1/2 ถ้วย
- ไข่ไก่(ใหญ่) 2 ฟอง
- เบกกิ้งโซดา 1/8 ชช
- ผงฟู 1 ชช
- เกลือ 1/4 ชช
- ไวท์ชอค (สับ) หรือ ไวท์ชอคชิพ 1 ถ้วย
- แครนเบอรี่แห้ง 1 ถ้วย (ถ้าจะใส่เพิ่มตามความชอบ)
- ผสมของแห้ง แป้ง ผงฟู โซดา และเกลือ เตรียมไว้ (จะผสมแครนเบอรี่และไวท์ชอค ลงไปเลยก้ได้ แต่มลจะผสมก่อนที่ผสมในของเปียก)
- ตีเนยให้เป็นครีม จากนั้นใส่ไข่ไก่ทีละฟอง ตีจนเข้ากันดี
- ใส่น้ำตาลทรายแดง ตีต่อจนเข้ากัน (ไม่ต้องตีจนถึงกับใส่น้ำตาลละลายก้ได้)
- ใส่ของแห้ง ใช้พายคนส่วนผสมให้เข้ากันดี
- ใช้ช้อน หรือที่ตักไอสครีม ตักส่วนผสม วางลงบนถาดอบที่ทาไขหรือรองกระดาษ
- นำเข้าเตาอบที่วอร์มไว้แล้ว ที่ 175 ซี นาน 10-15 นาที
No comments:
Post a Comment